Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lime-matcha keksz

MME MME
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A porcukrot alaposan elkeverjük a zöldteával. Megmosunk 1 lime-ot forró vízben, lereszeljük le a héját. A vajat apró kockákra vágjuk fel, a porcukros keverékhez adjuk a reszelt lime-héjjal és egy csipet sóval együtt. Egy konyhai aprítógépben addig keverjük, amíg élénkzöld masszát kapunk, ha nem lenne csomómentes, egy kézi mixerrel rásegíthetünk, és lazításként hozzáadjuk a tojásokat. A legvégén adjuk hozzá a lisztet és a keményítőt, amit alaposan beledolgozunk.

A tésztánkat 2 egyenlő részre osztjuk, és egy-egy ujjnyi vastag lapot formázunk belőle. Fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük legalább 1 órát (de akár 2 napra előre is lehet vele dolgozni!).

A sütőt 170 fokosra melegítjük, és a tepsit sütőpapírral béleljük ki.

A maradék lime-okat szintén megmossuk, lereszeljük a héjukat, és egy mozsárban egy evőkanál kristálycukorral alaposan összedolgozzuk, majd a többi kristálycukorral elkeverjük egy nagy tálban.

A tiszta munkafelületet belisztezzük, kinyújtjuk a tésztát. Tetszőleges formázóval kiszúrjuk a kekszeket. Ezután óvatosan megforgatjuk a kiszúrt tésztát a lime-os cukorban (lehet az egészet, vagy csak az oldalát), ha nem tapadna, akkor tojásfehérjével megkenhetjük a tészta felületét.

A sütőtálcára helyezzük őket, és a sütő középső részén 10-15 perc alatt (vastagságtól függően) készre sütjük. Akkor van kész, ha teljesen átsült, de nem kezdett el barnulni. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.
Olyan tárolóba tegyük, ami nem látszik át, így szép zöld színét tovább megtartja!

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss