Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lili-kifli II.

120 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük, majd elmorzsoljuk a hideg, kockára vágott vajjal. Hozzáadjuk az áttört túrót és a tojások sárgáját, majd a szükséges mennyiségű tejföl hozzáadásával, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Cipót formázunk belőle, fóliával letakarva legalább 1 órára hideg helyre tesszük /1 éjszakán át pihentetve lazább és jobban szétnyíló lesz a süteményünk/.

Pihentetés után félujjnyi vastagságura nyútjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, lekvárral vagy kedvünk szerinti töltelékkel megtöltjük, és kifliket formázunk.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakva, 200 C°-ra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. A kész kifliket még melegen megszórjuk vaníliával
ízesített porcukorral.

Ezek is érdekelhetnek