A házi majonéz elkészítéséhez a tojást felütjük egy magas falú keverőtálba és hozzáadjuk a mustárt. Botmixer segítségével összedolgozzuk és hozzácsorgatjuk az olajakat, ameddig teljesen fel nem veszi az összeset. Friss citrom levével és sóval ízesítjük a sűrű majonézt.
A burgonyasaláta elkészítéséhez a burgonyát alaposan megmossuk, majd sós vízben feltesszük főni.
A lila hagymát megpucoljuk, gyaluval szép vékonyra felkarikázzuk, majd sózzuk és a balzsamecettel, illetve a barna cukorral összekeverjük.
Az újhagymát megmossuk és felkarikázzuk.
Egy kis lábosban körülbelül másfél liter vizet felteszünk főni egy kis sóval. A tojások alsó oldalát egy vastagabb tűvel óvatosan kiszúrjuk, majd a forrásban lévő vízben 8 percig főzzük.
Ezután jegeljük, vagy hideg vizet folyatunk a tojásokra, és ha kihűlt megpucoljuk, majd elfelezzük őket.
A megfőtt krumplit leszűrjük és még forrón megpucoljuk egy villa és egy kis kés segítségével. Forrón felkarikázzuk, keverőtálba tesszük, majd megborsozzuk.
Gyorsan hozzáadjuk a majonézt, a joghurtot, a mustárt és 10 db félbe vágott főtt tojást, majd egy lapátkanállal összekeverjük a hagymák kétharmadával. Hűtőbe tesszük, és hagyjuk kihűlni teljesen.
Tálaláskor a maradék felezett tojással, az újhagymával és az ecetes lilahagymával dekoráljuk a majonézes krumplisalátát.
Nézd meg videón, hogyan készül a majonézes burgonyasaláta: