Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lilahagymás lepény

MME MME
90 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A töltelékhez a lila hagymákat meghámozzuk meg, felaprítjuk, és megpároljuk a felforrósított olívaolajon kb. 15 perc alatt. Hozzáadjuk a balzsamecetet, 1-2 ek vizet, majd sózzuk, borsozzuk, és készre pároljuk további 15 perc alatt.
  2. A tésztához összedolgozzuk a lisztet a keményítővel, a sütőporral, a sóval és a cukorral. Elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a balzsamecetet, és evőkanalanként annyi vizet, amennyivel össze tudjuk gyúrni.
  3. A tésztát 3 részre osztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk mindet, megszurkáljuk villával, majd meghintjük egy kevés liszttel. Kivajazott tepsibe tesszük, elosztjuk rajtuk a párolt hagymát, megszórjuk borssal és a felaprított csomborral.
  4. 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve megszórjuk a lepényt a reszelt parmezánnal, és azonnal tálaljuk.

TÚRÓS LEPÉNY KAPORRAL>>> 

TOJÁSOS-KRUMPLIS LEPÉNY>>>

PARADICSOMOS-BAZSALIKOMOS TÚRÓS LEPÉNY>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss