Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros lilahagymalekvár húsokhoz

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. Addig dinszteljük az olajon, amíg összeesik, majd megsózzuk, hozzáadjuk a vizet, és 10-15 percig lassú tűzön, lefedve pároljuk.
  2. Ha a víz elpárolgott, megcukrozzuk, néhány percig főzzük, majd hozzáadjuk a bort és a balzsamecetet. Pár percig kevergetve főzzük, majd ha minden lé elpárolgott róla, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. 

Megjegyzés

A végén sűrűn kevergessük mert odakap! Isteni finom, különleges ízvilágú. Aki szereti az édes-savanyú ízt, annak csak ajánlani tudom! Húsokhoz, lángosra, mi még a melegszendvicsbe is rakunk! - Wadno73

Ezek is érdekelhetnek

Friss