Kiolajozott cserépedénybe belehelyezzük a meghámozott egész burgonyákat, majd enyhén megsózzuk a tetejét.
Erre felkarikázott lila hagymát helyezünk, majd rápakoljuk a felszeletelt füstölt csülköt és kb 1 dl vizet. A cserépedényre rátesszük a tetejét és éppen langyos sütőbe helyezzük.
Úgy 1 óra párolás-sütés után levesszük a cserépedény fedelét és további egy óra alatt készre sütjük.
A fejes káposztát vékony, körülbelül 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk és teflonos edénybe helyezzük. Kevés olajat öntünk rá, majd egy kevés sóval megszórjuk.
Mikor az edényben a káposzta kezd fonnyadni hozzáadjuk a kristálycukrot, őrölt köményt és az ecetet, majd 1 dl vizet. A káposztát fedő alatt puhára és aranybarna színűre pároljuk.