Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Likőrös praliné

90 perc
bonyolult
átlagos
30 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

10 dkg étcsokoládét darabokra tördeljük. Forró vízfürdőben vagy gőz fölött felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat, és beledolgozzuk a porcukorral elkevert kakaóport. Addig kevergetjük, míg a cukor fel nem oldódik. Ekkor hozzákeverjük a tojássárgáját, majd a tejszínből vert kemény habot és a likőrt.

2.

Egy lapos, négyszögletes formát kibélelünk alufóliával. Belesimítjuk a csokoládémasszát, és éjszakára a hűtőbe állítjuk.

3.

Másnap óvatosan kivesszük a megszilárdult masszát a formából, apró kockákra vágjuk, és pár percre a mélyhűtőbe tesszük. Közben felolvasztjuk a csokoládét, bevonjuk vele a lehűtött pralinékat, majd megforgatjuk őket a tortadarában.

Ezek is érdekelhetnek

Friss