Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Likőrös praliné

default user icon
MME
90 perc
bonyolult
átlagos
30 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

10 dkg étcsokoládét darabokra tördeljük. Forró vízfürdőben vagy gőz fölött felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat, és beledolgozzuk a porcukorral elkevert kakaóport. Addig kevergetjük, míg a cukor fel nem oldódik. Ekkor hozzákeverjük a tojássárgáját, majd a tejszínből vert kemény habot és a likőrt.

2.

Egy lapos, négyszögletes formát kibélelünk alufóliával. Belesimítjuk a csokoládémasszát, és éjszakára a hűtőbe állítjuk.

3.

Másnap óvatosan kivesszük a megszilárdult masszát a formából, apró kockákra vágjuk, és pár percre a mélyhűtőbe tesszük. Közben felolvasztjuk a csokoládét, bevonjuk vele a lehűtött pralinékat, majd megforgatjuk őket a tortadarában.

Ezek is érdekelhetnek

Friss