A megmosott narancsok egyikéről lereszeljük a héjat. A többit félbevágjuk, és kivájjuk a belsejüket. A gyümölcshúsból kinyomjuk a levet, és átszűrjük. A zselatint hideg vízbe beáztatjuk.
Habverővel kikeverjük az összes tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a narancshéjat, a narancslevet, a -likőrt, majd a kinyomkodott zselatint.
Külön tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjéket és a tejszínt, majd óvatosan a narancsos krémhez forgatjuk mindkettőt. Csillagcsöves habzsákba töltjük, és a kivájt narancshéjakba halmokat nyomunk belőle. 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd narancshéjcsíkokkal díszítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre