Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Likőrös narancskrém

30 perc
egyszerű
átlagos
6 adag

Elkészítés

1.

A megmosott narancsok egyikéről lereszeljük a héjat. A többit félbevágjuk, és kivájjuk a belsejüket. A gyümölcshúsból kinyomjuk a levet, és átszűrjük. A zselatint hideg vízbe beáztatjuk.

2.

Habverővel kikeverjük az összes tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a narancshéjat, a narancslevet, a -likőrt, majd a kinyomkodott zselatint.

3.

Külön tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjéket és a tejszínt, majd óvatosan a narancsos krémhez forgatjuk mindkettőt. Csillagcsöves habzsákba töltjük, és a kivájt narancshéjakba halmokat nyomunk belőle. 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd narancshéjcsíkokkal díszítve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss