Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Likőrös kávétorta

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 16 db babapiskóta vagy teasütemény
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag csokoládés ízesítésű cappuccino-por
  • 1 dl kávélikőr
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 teáskanál cukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojások fehérjéből kemény habot verünk. Beleszitáljuk a porcukor felét. A margarint és a megmaradt porcukrot habosra keverjük, majd a tojások sárgáját hozzáadjuk, és tovább keverjük. Ezután a lisztet, a sütőport és a tojáshabot apránként beleforgatjuk.

A tésztát egy 28 cm átmérőjű, kikent tortaformába tesszük, és előmelegített, közepes hőfokú sütőbe téve, kb. 35-40 percig sütjük. Ha megsült, a formában hagyjuk kihűlni.

Közben a csokoládét elforgácsoljuk késsel, a tejszínből a fixálóval kemény habot verünk, és kevés cukorral édesítjük.

Amíg a tészta hűl, a 2 zacskó cappuccinót 1,5 dl meleg vízben feloldjuk, majd hozzáöntjük a likőrt.

A tésztát a formából kiborítjuk, és lapjában kettévágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába. A másikat felaprítjuk, kanalanként meglocsoljuk a likőrös kávéval, és felkenjük a tésztalapra.

Tejszínhabbal megrakjuk, a közepére szórjuk a csokoládéforgácsot, és közben elhelyezzük rajta a 16 db babapiskótát (pontosan kijön).

Jól behűtve kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss