Vége a vitának: tiltólistás édességek térnek vissza a Lidlbe

Nagy bejelentést tett a Lidl, ugyanis újra az üzletek polcaira kerülnek a magyarok kedvenc édességei. Az érintett termékek több mint egy évig szerepeltek tiltólistán, de most újra szabad utat kaptak, ami nemcsak a vásárlóknak jelent jó hírt.

Remek hír érkezett azok számára, akik szeretik a gumicukrot, ugyanis egy elhúzódó vita után végre megegyezett egymással a Lidl és a Haribo, így a német diszkontlánc ismét visszahozhatja kínálatába az édességgyártó termékeit.

A Lebensmittel Zeitung, a német kereskedelmi magazin cikkéből kiderül, hogy a gyümölcsös gumicukrokat és rágógumikat forgalmazó Haribo, több mint egyéves szünet után ismét nyitott a Lidl felé. Az édességgyártó cég tavaly áprilisban szüntette meg a beszállítást, amit akkor beszerzésekkel összefüggő konfliktusokkal magyaráztak. A vásárlók, és persze a német diszkontlánc legnagyobb örömére a vita mára lezárult, és ismét kaphatóak lesznek az eddig tiltólistás édességek.

Nem sikerült helyettesíteni

A Lidl hiába próbálta helyettesíteni a Haribo termékeit, ezek a próbálkozások rendre kudarcba fulladtak. A piackutatások is azt mutatják, hogy bár az édességpiac általánosan növekedett, a Lidl viszont az érintett időszakban, házon belül egyáltalán nem ezt tapasztalta.

(Forrás: Pénzcentrum )

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss