A konzerv élelmiszerek megkönnyítik az életünket, egyszerűbbé teszik a főzést. Nemcsak hosszú ideig elállnak, de sokáig frissek is maradnak a konzervált ételek, és egy bab főzési ideje sem tart olyan sokáig, mint száraz hüvelyesek esetében. Sőt a konzervbab vagy -lencse nem is puffaszt annyira, mint az, amit előzőleg egy éjszakán át be kell áztatni. Mégis, előfordulhat, hogy egyes termékek hiányoznak a bolti kínálatból.
Hova tűnt a Lidl lencsekonzerv?
A Mindmegette megkereste a Lidlt, hogy kiderítsük, miért nincs náluk lencsekonzerv. A cég kínálatában, a Freshona márkanév alatt kerülnek forgalomba a különböző konzervzöldségek és -hüvelyesek, mint például a kukorica, a csicseriborsó vagy a fehérbab, de a magyarok által is közkedvelt élelmiszer, a szilveszterek elmaradhatatlan kelléke, a lencse nem kapható konzerv formában.
A Lidl más, külföldi boltjaiban, például Svájcban, és egyes források szerint Németországban és Svédországban is elérhető a lencsekonzerv, a magyar Lidlökben viszont nem, csupán a szárazlencse található meg a boltok polcain. Ennek okairól érdeklődtünk.
"A Lidl Magyarország elkötelezett aziránt, hogy magas minőségű, a lehető legjobb ár-érték arányú termékeket kínálja a vásárlói számára. A vállalat folyamatosan figyelemmel kíséri a vásárlói igényeket, és minden esetben arra reagálva dönt arról, hogy mely termékeket kínálja vásárlói számára időszakos vagy éppen állandó jelleggel. A lencsekonzerv jelenleg nem képezi az állandó kínálat részét, de nincs kizárva, hogy a későbbiek során akár folyamatosan elérhető lesz" – tudta meg a Mindmegette.
Miért érdemes lencsét fogyasztani? Melyek a lencse jótékony egészségügyi hatásai?
Fontos lenne, hogy a lencse, akárcsak a többi hüvelyes, szerves részét képezze az étrendünknek. A lencse kimagasló vitamin- és ásványianyag-forrás. A lencsében megtalálható többek között az A-, B1-, B6- és az E-vitamin, emellett vasban, káliumban, magnéziumban és kalciumban is gazdag. A lencse kiváló rostforrás is, erre az anyagra az emésztés megfelelő működése érdekében van szükség. A lencse előnye a többi hüvelyeshez, például a babhoz képest, hogy könnyű megemészteni, így kevésbé okoz puffadást, kellemetlen hasi panaszokat.
ÍGY KÉSZÜL A KLASSZIKUS LENCSEFŐZELÉK, ÍME A RECEPT! >>>
Borítókép: Shutterstock