Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Libasült párolt káposztával és rozmaringos sült burgonyával

120 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A combokat megtisztítjuk, majd bedörzsöljük sóval. Majorannával és borssal fűszerezzükEgy éjszakát a hűtőben pihentetjük(Fontos, hogy olyan edényt használjunk, ama tűzhely felső részén a pároláshoz, és a sütőben sütéshez is alkalmas!)
  2. A szélekről levágott felesleges zsiradékot kisütjük, benne a combokat pár perc alatt körben megkapatjuk. Közéjük tesszük a vöröshagyma- és fokhagymadarabokat, aláöntjük a bort, és lassan, fedő alatt, saját levében, bőrével felfelé pároljuk kb. 1,5-2 órát, ameddig a hús megpuhul és a leve nagyja is elfő, majd 220 fokos előmelegített sütőbe toljuk, és fedetlenül kb. 20-25 perc alatt ropogósra sütjük. A sütés közben saját levével többször meglocsoljuk.
  3. A párolt káposztához a káposztát elfelezzük, torzsáját kivágjuk, és vékony szálakra szeleteljük. Lesózzuk, összekeverjük, kb. 20 percig pihentetjük. Közben a cukrot a zsiradékban karamellizáljuk, a hagymát megdinszteljük benne, és a köményt is megfuttatju krajta.
  4. Beleforgatjuk a káposztát, meglocsoljuk ecettel, és fedő alatt, közepes hőfokon, saját gőzében kb. 25-30 perc alatt megpároljuk. Párolás közben villával többször átforgatjuk, vigyázva, hogy a káposztaszálak ne törjenek meg. (A párolás végére a káposzta alatt nem szabad folyadéknak maradnia.)
  5. A hámozott, darabolt krumplit sós vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Sütőedényben olvasztott libazsírral, borssal, rozmaringgal összeforgatjuk, 230 fokos forró sütőben, néha átkeverve ropogósra sütjük.
  6. Tálalásnál a sült libacomb mellé a párolt káposztát és a pirított burgonyát kínáljuk.

LIBANYAKLEVES, LUDASKÁSA, LIBACOMB: 3 ISTENI LIBÁS RECEPT MÁRTON NAPRA >>> 

A 7 LEGJOBB LIBÁS KAJA MÁRTON-NAPRA>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss