Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Libapörkölt dödöllével

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. Kevés zsíron halványbarnára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, átforgatjuk, majd rátesszük a megtisztított, feldarabolt libahúst.
  3. Belevágjuk a paradicsomot és a paprikát, fűszerezzük sóval, borssal majoránnával, köménnyel, őrölt babérlevéllel, és elkezdjük főzni.
  4. Ha már kezd puhulni a hús, akkor keverjük hozzá a két evőkanálnyi őrölt pirospaprikát. Gyakran megkeverjük, ha esetleg elfőné a levét, pici vízzel pótoljuk időnként. 
  5. Amíg fő, elkészítjük a dödöllét. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük. A fele főzővizet leöntjük róla (de megőrizzük, mert még lehet, hogy szükség lesz rá).
  6. A főtt krumplit áttörjük a saját levével, ha nagyon sűrű lenne, akkor még adhatunk hozzá egy kis főzővizet, és lassan belekeverjük a lisztet: annyi megy hozzá, hogy gumis állaga legyen. Sóval és borssal fűszerezzük.
  7. A vöröshagymát meghámozzuk, felkockázzuk, libazsíron üvegesre sütjük. Egy nagy tepsiben szétterítjük a zsíros sült hagymát, és zsírba mártott kanállal beleszaggatjuk a dödöllét. 180 fokos sütőben aranybarnára pirítjuk.

Megjegyzés

Egy adag: 920 kcal
A recept a Vidék íze receptújságban jelent meg! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Hasonló receptek

Friss