Kevés zsíron halványbarnára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát.
Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, átforgatjuk, majd rátesszük a megtisztított, feldarabolt libahúst.
Belevágjuk a paradicsomot és a paprikát, fűszerezzük sóval, borssal majoránnával, köménnyel, őrölt babérlevéllel, és elkezdjük főzni.
Ha már kezd puhulni a hús, akkor keverjük hozzá a két evőkanálnyi őrölt pirospaprikát. Gyakran megkeverjük, ha esetleg elfőné a levét, pici vízzel pótoljuk időnként.
Amíg fő, elkészítjük a dödöllét. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük. A fele főzővizet leöntjük róla (de megőrizzük, mert még lehet, hogy szükség lesz rá).
A főtt krumplit áttörjük a saját levével, ha nagyon sűrű lenne, akkor még adhatunk hozzá egy kis főzővizet, és lassan belekeverjük a lisztet: annyi megy hozzá, hogy gumis állaga legyen. Sóval és borssal fűszerezzük.
A vöröshagymát meghámozzuk, felkockázzuk, libazsíron üvegesre sütjük. Egy nagy tepsiben szétterítjük a zsíros sült hagymát, és zsírba mártott kanállal beleszaggatjuk a dödöllét. 180 fokos sütőben aranybarnára pirítjuk.