Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Libanoni tabulé

MME MME
5 3.3/5
30 perc
bonyolult
átlagos
6 adag

Elkészítés

  1. A vizet felforraljuk, a búzadarára vagy kölesre öntjük, megvárjuk, míg lehűl. Hozzáadjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, kevés olívaolajat, a citromlevet, és ízlés szerint megfűszerezzük. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A megmosott paradicsomokat feldaraboljuk, a megtisztított, finomra vágott hagymával, a kis darabokra vágott uborkával, a kicsumázott, felaprított paprikával, az ecettel és a megmaradt olajjal egy edényben összerázzuk, elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük.
  3. Porcelántálakat kibélelünk a jól megmosott salátalevelekkel, elterítjük rajta a búzadara- vagy köleskeveréket, ráhalmozzuk a paradicsomos-hagymás keveréket, és tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek