Elkészítés: A bulgurt tegyük egy tálba, keverjük össze sóval, majd öntsünk rá kétszeres menniségű (4 dl) forró vizet. Fedjük le, és hagyjuk állni, amíg a többi alapanyagot előkészítjük.
A megtisztított újhagymát, a megmosott petrezselymet és mentát vágjuk finomra, a paradicsomot apró kockákra.
Ha a bulgur nem szívta fel az összes vizet, szűrjük le, facsarjuk ki, majd tegyük salátástálba, adjuk hozzá a paradicsomot és a felaprított zöldeket, a paradicsomot, facsarjuk rá a citrom levét és locsoljuk meg olívaolajjal. Frissen őrölt borssal ízesítsük, majd alaposan forgassuk össze.
1-2 órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, majd tálalhatjuk is grill húsok, halak, zöldségek mellé, de önmagában is finom, frissítő saláta.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre