Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Libamájtorta Ide Süss Robitól

MME MME
60 perc
mester
költséges
12 adag
Hozzávalók
  • A piskótához
  • 6 db tojás
  • 4 dkg cukor
  • 1 dkg só
  • 12 dkg liszt
  • A krémhez
  • 0,5 kg máj
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl Tokaji aszú
  • 2 dl főzőtejszín (30%-os)
  • A lekvárhoz:
  • 5 dkg cukor
  • 2 fej lilahagyma
  • 5-6 db szilva
  • édes balzsamecet krém (fekete)
  • A díszítéshez:
  • 3 dkg cukor
  • 1,5 dkg szeletelt mandula

Elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját cukorral habosítjuk, a tojás fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját és a fehérjét óvatosan összekeverjük, majd a lisztet hozzászitáljuk. Előmelegített 170 fokos sütőbe sütjük.
  2. A krémhez a májat a hagymával lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és megfőzzük. Az elkészült májat egy turmixgépbe majd összeturmixoljuk (krém állagúra). A végén hozzáadjuk a vajat, a Tokaji aszút és a tejszínt. Hűtőben tálalásig hűtjük.
  3. A lekvárhoz a cukrot karamellizáljuk, a lilahagymát, a szilvát és a balzsamecetet feltesszük főni 15-20 percig.
  4. A megpuhult szilvát szépen elrendezzük a tetején, cukrot hevítünk és cukorból mintát húzunk egy formaleválasztó spray-vel kezelt felületre. Ha kihűlt a cukor, feltesszük díszként a torta tetejére.
  5. A torta külsejét szeletelt mandulával borítjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss