Előkészítés:
A májat megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A szalonnát nagyobb kockákra vágjuk.
Elkészítés:
1. A szalonnát épp hogy kicsit megpirítjuk, rátesszük a hagymát, majd amikor összeesett, beletesszük a májat. Kiméletesen pirítjuk, majd sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük. Amikor a máj már nem véres, de még puha, megszórjuk liszttel, elkeverjük, majd ráöntjük a tejszínt. Kiforraljuk, levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni.
2. A kihűlt májat finomra pépesítjük. Nagyon habosra kikeverjük a vajat, és összekeverjük a libamájkrémmel. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
3. Tálaláskor: a gyümölcsöket megmossuk, szeletekre vágjuk, kimagozzuk és tányérra fektetjük. Ráformázzuk a májpástétomot, salátával körítjük, amit meglocsolünk olajjal és balzsamecettel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre