hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Libamájjal töltött krumpligombóc

MME MME
5/5
60 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A gombóchoz:
  • 50 dkg burgonya
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • bors
  • szerecsendió
  • 20 dkg hízott libamáj
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg toast kenyér
  • A salátához:
  • 25 dkg spárga
  • 25 dkg zöldspárga
  • 10 dkg bébispenót
  • bors
  • fehérborecet
  • 5 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 4 tojás
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés: 1. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, összetörjük, hűlni hagyjuk. Hozzákeverjük a lisztet és a tojássárgáját, sózzuk, szerecsendiót adunk hozzá. Összegyúrjuk, kinyújtjuk.

2. A libamájat felkockázzuk, fűszerezzük, majd a tésztalapokra helyezzük, és gombóccá formázzuk. Forró, sós vízben megfőzzük.

3. A toast kenyeret konyhai aprítógépben morzsává zúzzuk, a gombócokat meghempergetjük benne, majd a felolvasztott vajon pirosra sütjük.

4. A salátához a spárgákat megtisztítjuk, megfőzzük, lehűtjük, és 3-4 centis darabokra vágjuk. Megsózzuk, hozzáöntjük az ecetet és az olajat, majd a megtisztított, nyers bébispenóttal összeforgatjuk.

5. Enyhén sós, ecetes vizet forralunk. Amikor forr, fakanállal örvényt csinálunk a vízben, és a tojásokat egyenként, óvatosan beleengedjük. 1-2 perc után szűrőkanállal kiemeljük.

6. A gombócokat a salátával és a buggyantott tojással tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje. A gombócok elkészítését lépésről lépésre és fotókkal illusztrálva a találjátok! - MME

Ezek is érdekelhetnek