Elkészítés: A lehártyázott húsokat csíkokra vágom, tálba teszem. A karikákra vágott hagymát kevés vajban üvegesre fonnyasztom, kihűtöm, és a húsra borítom. Ezután sózom, borsozom a húst, rászórom az őrölt fűszereket. Ráteszem az apró kockákra felvágott kenyeret. Az egészet lelocsolom a tejszínnel elkevert tojásfehérjével. Fóliával letakarom, egy éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap az egészet finom lyukú húsdarálón kétszer ledarálom a 30 dkg friss kenyérszalonnával és a főtt, füstölt hússal együtt. Jól összekeverem, ha kell, még fűszerezem.
Alufóliával kibélelek egy őzgerincformát. Félig megtöltöm a pástétommasszával. Ezután elősütött, csíkokra vágott libamájszeleteket teszek a formába, majd beleteszem a maradék pástétomot, végül a fóliával beborítom az egészet.
A lefedett formát 60 percig 80 fokos sütőben víz felett kigőzölöm. Ezután a pástétomot a formában hagyva kihűtöm, pár órára beteszem a hűtőbe. A hűtőből kivéve lehajtogatom a fóliát, a pástétomot egy hosszúkás, pecsenyetálra borítom, óvatosan teljesen megszabadítom a fóliától, és az elkészített zselatinnal bevonom.
Tálalásig ismét visszateszem a hűtőbe, éles, meleg vízbe mártott késsel szeletelem. Majonézes burgonyát, friss rozsos zsemlét adok mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!