Tészta elkészítése:
A sós piskótánkhoz a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük. Félretesszük.
A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd beleszitáljuk a tojássárgája keverékbe.
Apránként keverjük hozzá a fehérjehabot.
(én külön sütöttem a lapokat, 25cm tortaformában, így a sütési idő kb.10-12 perc 160°c-on alsó-felső sütéssel)Tűpróba!
.....................................................................
Libamáj hab:
Kevés libazsíron lepirítjuk a vöröshagymát, fokhagymát. Közben fűszerezzük (só,bors)
Majd az apróra vágott tisztított (hártyázott) libamájat készre pirítjuk.
Még melegen összeturmixoljuk .
Ha kicsit hűlt, beletesszük a mascarponés főzőtejszínt(amit előzőleg kicsit habosra kevertem)
Még langyosan habzsákba tettem,így hűtöttem ki. (Kb 1-1,5 óra hűtőben)
...............................................................
Lilahagyma lekvár:
Kb. 2 evőkanál cukrot karamellizáltam, ebbe tettem az apróra darabolt lilahagymákat, kevés sót, kicsi vizet.
Folyamatos kevergetés mellett készre főztem. Turmixoltam majd egy icipici lila színezéket tettem bele,ami elhagyható persze.
Ha minden kihült , betöltöm a piskótát.
A második lapnál a lilahagyma lekvárral kezdek,utána díszítem a habbal.
40.szülinapra készült a nem édesszájú kedvesének.
Szerettem volna valami igazán különlegeset.
Nagyon ütős lett.
Ez volt a célom.
Próbáljátok ki !
Nyilván csibemájból sem lenne rossz, de nekem most liba kellett :D