Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Libamáj paprikával és almával rakva

MME MME
60 perc
mester
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg libamáj
  • 4 kisebb tv paprika
  • 10 dkg póréhagyma
  • 1 alma
  • 3 evőkanál olaj
  • A körethez:
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg burgonya
  • 1 tojás
  • 6 dkg liszt
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál vágott petrezselyem
  • kevés olaj a sütéshez

Elkészítés

Előkészítés: A májat felszeleteljük 16 kis szeletre, majd eltávolítjuk az ereket, és kicsit sózzuk, borsozzuk. Megmossuk és megtisztítjuk a zöldségeket. A paprikát félbevágjuk, magjait kiemeljük. A pórét karikákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és durvára lereszeljük.

Elkészítés: A burgonyát összekeverjük a tojással, a liszttel, a tejföllel, a petrezselyemmel, a fokhagymával, és sóval, borssal ízesítjük. Amikor kész, félretesszük, kb. 5 percet pihentetjük. Közben az almát megmossuk, magházát kifúrjuk, és az almát karikákra vágjuk. Száraz teflonserpenyőben az almakarikák mindkét oldalát megpirítjuk, majd félretesszük. Kevés olajat forrósítunk ebben a serpenyőben, kanálnyi burgonyapépet teszünk bele (16 vagy 24 db legyen), ellapítjuk, és ropogósra sütünk. Kevés forró olajon kíméletesen megsütjük a májszeleteket is (lehet a belsejét rózsaszínre hagyni, ha úgy szeretik), majd kivesszük, és a visszamaradt zsíron megsütjük a fél paprikákat, és a pórét. Amikor minden elkészült, tányérra tesszük. Alulra egy burgonyatallért, rá az almakarikát, rá egy májat, majd ismét burgonya, sült paprika, máj és a legvégén a sült póré. Természetesen lehet magasabbra is építeni.

Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 441 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss