Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Libamáj fügével, csilis csokival

45 perc
rafinált
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk és megszárogatjuk a libamájat, majd a felforrósított libazsíron megsütjük. Az ujjunkkal megnyomjuk – akkor jó, ha rugalmas. Ekkor kivesszük, félretesszük, és néhány percig pihentetjük.
  2. Gőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét. A csilipaprikát vékony szeletekre vágjuk, és a csokoládéhoz adjuk. Ha sűrű, egy kevés tejjel hígíthatjuk. Hosszában félbevágjuk a fügéket, és grillen vagy száraz serpenyőben, magas hőfokon aranybarnára pirítjuk őket.
  3. A májat felszeleteljük. Néhány kanál csokoládészószt teszünk a tányérokra, és ráfektetjük a májszeleteket. Melléhalmozzuk a fügeszemeket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss