Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Libalakoma, borkóstolás és adventi vásár: 4 szuper program a hétvégére!

4 izgalmas gasztrohelyszín Villánytól a Gyógyvizek Völgyéig, ahol bepótolhatod a Márton-napi libalakomát és borkóstolást, továbbá kastélyparkban piacozhatsz és adventi vásárban forgolódhatsz.

Libalakomák újbor- és cabernet franc-kóstolóval

A Villányi borvidéken egész novemberben tart az újborokat bemutató Márton-nap. November 19-én Villányban svédasztalos libalakomával vár Günzer Tamás Pincészete és mennyei őszi libafalatokkal a Sauska Borászat, Villánykövesden pedig házias libaétkekkel a Blum Pincészet. A kisharsányi Vylyan Teraszon egész hétvégén kóstolhatsz libakolbászt, libaszalámit és hagyományos libafogásokat az újborok mellé.

Részletek >>> 

Ha november 18-án és/vagy 19-én Villány felé veszed az irányt, ne hagyd ki a Franc&Franc kóstolónapot! A program kora délelőtt köszöntővel és koccintással kezdődik, majd a pincetúra öt állomásán 40-50 jeles villányi és európai pincészet cabernet franc boraival ismerkedhetsz. A helyszínek közötti közlekedést buszokkal biztosítják a szervezők.

Részletek >>> 

Borkorcsolya napok a Gyógyvizek Völgyében

Péntektől vasárnapig Egerszalókon, Demjénben és Egerszóláton kereshetsz fel különleges pincéket. A programban részt vevő St. Andrea Pincészet, Egri Korona Borház Demjén, Thermal Park Hotel étterem, valamint a Vidám Harcsa Hal- és Kolbászsütő mellett a központi helyszín az egerszalóki Faluház terasza lesz, ahol szombaton 11–17 óra között pincetúra nélkül, egy helyen végigkóstolhatod a három település legkiválóbb borait a hozzájuk legjobban illő borkorcsolyákkal együtt.

Részletek >>> 

Ízek, illatok, kézműves portékák Nagytétényben

Novembertől minden hónap harmadik vasárnapján 10 és 16 óra között termelői finomságokat és egyedi kézműves termékeket vásárolhatsz a Nagytétényi Kastély előtt felállított házikókban, ahol többek között borokat, mézeket, lekvárokat, szörpöket, termelői füstölt hentesárukat, sajtokat és helyben sütött hurkát-kolbászt kínálnak az árusok. Tekintsd meg a kastélymúzeum egyedülálló bútorgyűjteményét és járd be az őszi színekben pompázó parkot is! A helyszínt a Móricz Zsigmond körtérről induló 33-as busszal vagy a Kelenföldi pályaudvarról vonattal tudod megközelíteni.

Részletek >>>   

Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár

Megnyílt az Európa tíz legszebbje között jegyzett vásár a Vörösmarty téren! Az 1200 négyzetméteres finomságok teraszán felépített melegkonyhás pavilonokban széles választékban készülnek a hagyományos és újragondolt karácsonyi ételek, pl. szálkamentes halászlé, faszénen sült pisztráng, egész malac sütve, kacsazsírban pirított sütőtök csípős tökmaggal és lúdmájkolbász. Illatozik a kürtős kalács és a sült gesztenye, továbbá mindenféle kézműves édesség, csokoládé, marcipán, flódni, bejgli és rétes is kapható. Az elmaradhatatlan forralt bor és krampampuli mellett különleges adventi italokat kóstolhatsz, mint a málnapálinkás puncs vagy a meleg meggyes sör.

Részletek >>>  

Még több programajánló >>>  

TOP 3 PINCÉSZET TOKAJTÓL KALOCSÁIG >>>

4 kihagyhatatlan borbár Budapesten és vidéken >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss