Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Libahússal rakott kel

MME MME
90 perc
mester
olcsó
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg libaaprólék
  • 1 kg kelkáposzta
  • 10 dkg rizs
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • őrölt bors
  • késhegynyi őrölt
  • köménymag
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • A tepsi kikenéséhez:
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított és feldarabolt libaaprólékot éppen csak annyi vízbe teszem, amennyi ellepi, majd megsózom, és fedő alatt puhára főzöm.

Ha puhára főtt, kicsontozom és ledarálom. A levét megőrzöm.

Közben a kelkáposztát leveleire szedem, megmosom, lecsöpögtetem, és vékony csíkokra vágom. A rizst megmosom, leszűröm.

Egy kikent tepsibe terítem a kelkáposzta felét, majd rászórom a rizst. A darált húst összekeverem az ételízesítővel, borssal, köménymaggal és kevés pirospaprikával. Rákenem a rizses kelkáposztára, majd a maradék kelkáposztalevelekkel befedem.

A tojást 3 dl - a libaaprólék főzővizéből mert - húslével és a tejföllel felverem, majd az egészet ráöntöm a kelkáposztára. A tepsit alufóliával befedem, és előmelegített forró sütőben 40 percen át párolom.

Ezután a fóliát leveszem, és a tetejét aranysárgára pirítom.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss