Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Libacomb sütőtökös tócsnival és lilahagyma-chutneyval

> 90 perc
rafinált
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A combokat alaposan átnézzük és eltávolítjuk a tokokat, majd megmossuk, szárazra töröljük, alaposan besózzuk, és hagyjuk kb. fél órát állni.
  2. A libazsírt felolvasztjuk, majd hozzákeverünk egy kevés sót, az őrölt borsot, a kakukkfüvet, a rozmaringot és a vékonyra leszeletelt fokhagymát. Beleforgatjuk a besózott combokat, majd lefedjük a tálat, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek kellően átjárják.
  3. Másnap a bepácolt combokat tepsibe tesszük, bort öntünk alá, a húsra pedig a pácot. Fóliával lefedve előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékleten kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, villával kiszedjük a zsírból a fokhagymaszeleteket, majd visszahelyezzük  a sütőbe a combokat, és időnként meglocsolva szép pirosra sütjük (a fokhagymát azért kell kiszedni, mert sütés közben megkeseredik).
  4. A tócsnihoz a megtisztított sütőtököt és krumplit nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, enyhén megsózzuk, és hagyjuk kb. 30 percig állni. Ezután alaposan kinyomjuk ki a levét, megszórjuk őrölt borssal, hozzáadjuk a kukoricalisztet és a tojást, és alaposan összekeverjük.
  5. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd evőkanálnyi halmokat teszünk bele a masszából. Lelapítjuk a kanállal, és kisebb lángon, többször átfordítva készretjük. Papírtörlőreszedjük, hogy a felesleges olajat felszívja, és tálalásig tartsuk melegen.
  6. A chutneyhoz a hagymát megpucoljuk,félbe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A mézet és a cukrot egy serpenyőbetesszük, karamellizáljuk világos színűre, majdhozzá adjuk az olajat és a hagymát, alaposan összekeverjük, közben megsózzuk, és megszórjuk kakukkfűvel és színes borssal, végül felöntjüka borral, majd lefedve addig pároljuk, míg a hagyma teljesen megpuhul és a bor elpárolog alóla. (Ha szükséges, akkor közben pótoljuka bort, hogy a hagyma teljesen megpuhuljon.)

Ezek is érdekelhetnek