Libaaprólékleves maceszgombóccal

MME MME
1 4.4/5
120 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A libaaprólékot feldaraboljuk, leszedjük a bőrét, hogy a leves ne legyen nagyon zsíros. A feldarabolt aprólékot, zúzát, szívet megmossuk. A hagymát, fokhagymát meghámozzuk, és egészben hagyjuk. A zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, hasábra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, összekötözzük. A fűszereket kis gézzacskóba kötjük, hogy a főzés befejezésekor egyben kivehessük.
Elkészítés: Az előkészített aprólékot a fűszerekkel nagyobb fazékba tesszük, és felöntjük annyi vízzel amennyi kb. egy tenyérnyire ellepi. Felforraljuk, leszedjük a habját, majd gyöngyöző forrással tovább főzzük kb. 1 óra hosszat. A tojást tálkába ütjük, lazán felverjük, hozzáadjuk az olajat, ezzel kicsit tovább habosítjuk. Hozzákeverjük a macesz darát, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Félretesszük, hogy amíg a leves fő, jól megduzzadjon. Egy óra elteltével megsózzuk a levest, beletesszük a hagymát, a fokhagymát, a zöldségeket, a petrezselymet, és puhára főzzük. Egy liter sós vizet felforralunk. A macesz masszából vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, beletesszük a vízbe, majd lefedve, lassú tűzön kb. 15 perc alatt puhára főzzük. A gombócok főzés közben kb. duplára dagadnak. A levest a maceszgombóccal, zöldségekkel és a libaaprólékkal együtt, forrón tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss