A lisztet tálba szitáljuk, a sütőporral elkeverjük, a margarinnal gyorsan összemorzsoljuk. A citromot megmossuk, leszárítjuk, lereszeljük. A margarinos liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a levendulavirágot, és gyorsan egynemű omlós tésztává gyúrjuk. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és a hűtőben legalább 2 órát pihentetjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát lisztezett gyúródeszkán kb. 4 mm vastagra kinyújtjuk, kerek, hullámos szélű formával kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lazán, egymás mellé. Végül megkenjük felvert tojással, és a sütőben kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
A kész süteményeket rácsra téve kihűtjük, és hidegen, kávé vagy tea mellé kínáljuk. Ízlés szerint megszórhatjuk vaníliás porcukorral.