Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Levendulás vajas keksz

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, a sütőporral elkeverjük, a margarinnal gyorsan összemorzsoljuk. A citromot megmossuk, leszárítjuk, lereszeljük. A margarinos liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a levendulavirágot, és gyorsan egynemű omlós tésztává gyúrjuk. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és a hűtőben legalább 2 órát pihentetjük.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát lisztezett gyúródeszkán kb. 4 mm vastagra kinyújtjuk, kerek, hullámos szélű formával kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lazán, egymás mellé. Végül megkenjük felvert tojással, és a sütőben kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  3. A kész süteményeket rácsra téve kihűtjük, és hidegen, kávé vagy tea mellé kínáljuk. Ízlés szerint megszórhatjuk vaníliás porcukorral. 

    JOBB, MINT A BOLTI! KÉSZÍTSD EL A LEGFINOMABB VAJAS KEKSZET! >>> 

    14 ROPOGÓS ÉS OMLÓS KEKSZ A HÉTKÖZNAPOKRA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss