Elkészítés: A bort melegítsük össze egy forralóedényben a vanília kikapart magjaival és a levendulával, forrásig hevítsük, majd a tűzről levéve kb. 15 percig hagyjuk, hogy az illatos fűszerek átjárják a bort.
A zselatinlapokat a csomagolásán található leírás szerint áztassuk hideg vízbe, majd facsarjuk ki belőlük a felesleges nedvességet. Közben szűrjük le a bort, és melegítsük fel újra a cukorral együtt. A bor egyharmadát öntsük a kifacsart zselatinlapokra, hogy azok elolvadjanak benne. Ha ez megtörtént, folyamatos kevergetés mellett összekeverhetjük az összes folyadékot.
A szőlőket mossuk meg és osszuk el üvegtálkákban vagy poharakban, ezekre öntsük az illatos rozébort. Kb. 3 óra alatt a hűtőben remegősre dermed, isteni nyáresti hűsítő.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!