Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Levendulás madártej

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Habosra kevertem a tojások sárgáját 5 kanál cukorral, amikor már szinte fehér volt a színe, hozzáadtam a vaníliarúd kikapart belsejét, a levendulaszirupot és az étkezési keményítőt.

Közben a tojások fehérjét felvertem keményre egy pár csepp citromlével, amikor kész volt, hozzáadtam a többi cukrot és 1 marék mazsolát.

A tejet széles lábosban felfőztem, beledobtam a kikapart vaníliarudat. Amikor forrdogálni kezdett, a tojáshabból kanállal galuskákat szaggattam a tejbe, és mindkét oldalát fél percig főztem. Szűrőkanállal szűrőbe szedtem a habgaluskákat, a felfogott, kicsorgó tejet pedig visszaöntögettem a lábosba, ezzel leállítva a tej túlzott fövését.

Végül a forró tejet apránként hozzáöntöttem a cukros tojássárgához, majd folytonos kevergetés mellett épp csak addig főztem, amíg ismét felforrt és picit besűrűsödött.

Megjegyzés

A levendula különleges aromát ad ennek a finom desszertnek. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss