Elkészítés: A lisztet gyorsan összedolgozzuk a szobahőmérsékletű
margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, sütőport, tojást, a gyümölcsöket és a levendulavirágot. Morzsolódós tésztát kapunk, de a kéz melege segít, hogy bucit formáljunk belőle - inkább csak összenyomkodjuk. Fóliába csomagolva hűtőszekrényben vagy hideg helyen 1 éjszakát pihentetjük.
Másnap rudat formálunk a tésztából, kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. Előmelegített - 180-190 °C-os - sütőben, félidőben a hőt mérsékelve készre sütjük. Amikor az alja már kezd rózsaszínűre válni, inkább csak
szárítjuk.
Porcukorral meghintve vagy cukormázzal megkenve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre