Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Levendulás-áfonyás-kókuszos parfé

30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A habtejszínt 3 kanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verem, a végén a reszelt citromhéjat is belekeverem.

Egy edényben felforralom a többi hozzávalót (kókusztej, kókuszzsír, kókuszreszelék, cukor, áfonya, levendula), kevergetve 1-2 percig forralom, majd jégen lehűtöm. (Egy nagyobb lábosba jégkockákat rakok, egy kevés vizet öntök rá, és erre rakom a hűteni kívánt krémet.)

Egy őzgerincformát folpackkal kibélelek, ebbe először a tejszínes krémet, majd a lila krémet öntöm. Fagyasztóban legalább 3 órát hűtöm.

Megjegyzés

2 óra múlva nem bírtam tovább és megkóstoltam, de addigra még nem volt tökéletesen megfagyva. Kell a 3 óra neki. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss