Leveles tésztában sült szűzpecsenye

MME MME
120 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A gombát és a répát felaprítjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és megpirítjuk az olajon. Rászórjuk a sárgarépát és a gombát, sózzuk, borsozzuk, petrezselyem zöldjével, oregánóval fűszerezzük. Amikor megpárolódott, liszttel megszórjuk, jól elkeverjük, hozzádolgozzuk a tojásokat, majd kihűtjük.
  2. A húst egészben hagyva elősütjük, hogy kérget kapjon. A levelestésztát fél centiméter vastagságú téglalapalakúra nyújtjuk.
  3. A kihűlt húst a tészta közepére tesszük, a húst pedig beborítjuk a kihűlt masszával,majd ráhajtogatjuk a tésztát. Tojássárgájávallekenjük a tetejét, és előmelegített sütőbe téve, 170 Celsius-fokon megsütjük.

Megjegyzés

Soványné Kövesi Éva receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss