Elkészítés: A filézett csirkemelleket kettévágjuk, majd hosszában zsebet metszünk rajtuk. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fokhagymával bedörzsöljük.
A kialakított zsebekbe durvára tört borsot és camembert szeleteket helyezünk.
Az így elkészült húsokat forró olajon kicsit megpirítjuk, ezzel megakadályozva, hogy sütés közben a csirkemell kiszáradjon.
A kinyújtott, liszttel meghintett leveles tésztából nagyjából kéttenyérnyi kockákat vágunk, és ezek közepére helyezzük az elősütött húsokat, majd a tészta négy sarkát a hús tetején összefogjuk, ezzel kis batyukat képezve.
A kész batyuk tetejét megkenjük a felvert tojással, majd 40-45 percre sütőbe helyezzük.
Eközben 1 fej hagymát karikákra szelünk, és sóval, borssal ízesítve olajon pirítani kezdjük. Ezt követően hozzáadjuk a felkockázott aszalt szilvát, és nagyjából 2 dl vörösbort, majd hagyjuk párolódni. Ízlés szerint tovább borsozzuk, és úgy pótoljuk az elfőtt bort, hogy egy kis szaftja mindig maradjon a mártásnak.
Mivel az étel a tészta miatt igen laktató, nincs szükség egyéb köretre. Tálaláskor a mártást a batyuk köré, a megmaradt bort pedig poharunkba töltjük. Jó étvágyat kívánok!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre