Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Leveles tésztába göngyölt virsli

MME MME
3 4.3/5
30 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

  1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük, majd kb. 0,5 cm vékonyságúra nyújtjuk.
  2. A tésztát felszeleteljük 3 cm-es csíkokra, és a három részre vágott virsliket begöngyöljük vele.
  3. Egymás mellé tepsibe rakjuk, de lehetőleg úgy, hogy ne érjenek össze. Tetejüket megkenjük tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal és/vagy szezámmaggal
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Megjegyzés

Nagyon finom és kiadós étel. Köret nem szükséges hozzá, hiszen a tésztát tekinthetjük annak. Vendégvárónak is készíthetjük mini virsliből vagy a virsliket falatnyi darabokra vágva, és kisebb tekercseket készítve. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss