Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Leveles tésztába göngyölt virsli

MME MME
3 4.3/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
30 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük, majd kb. 0,5 cm vékonyságúra nyújtjuk. A tésztát felszeleteljük 3 cm-es csíkokra, és három részre vágott virsliket begöngyöljük vele.
  2. Egymás mellé tepsibe rakjuk, de lehetőleg úgy, hogy ne érjenek össze. Tetejüket megkenjük tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal, és 200 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt készre sütjük.

DARÁLTHÚSOS KIFLI LEVELES TÉSZTÁBÓL >>> 

SONKÁS-GOMBÁS TOJÁSSAL TÖLTÖTT LEVELES TÉSZTA TORMAMÁRTÁSSAL >>> 

BACONNEL ÉS LILA HAGYMÁVAL TÖLTÖTT TÉSZTA >>> 

 

Megjegyzés

Nagyon finom és kiadós étel. Köret nem szükséges hozzá, hiszen a tésztát tekinthetjük annak. Vendégvárónak is készíthetjük mini virsliből vagy a virsliket falatnyi darabokra vágva, és kisebb tekercseket készítve. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss