hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Leveles tésztába göngyölt virsli

MME MME
3 4.3/5
30 perc
egyszerű
átlagos
30 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük, majd kb. 0,5 cm vékonyságúra nyújtjuk. A tésztát felszeleteljük 3 cm-es csíkokra, és a három részre vágott virsliket begöngyöljük vele.
  2. Egymás mellé tepsibe rakjuk, de lehetőleg úgy, hogy ne érjenek össze. Tetejüket megkenjük tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal és/vagy szezámmaggal, és 200 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt készre sütjük.

DARÁLTHÚSOS KIFLI LEVELES TÉSZTÁBÓL >>> 

SONKÁS-GOMBÁS TOJÁSSAL TÖLTÖTT LEVELES TÉSZTA TORMAMÁRTÁSSAL >>> 

BACONNEL ÉS LILA HAGYMÁVAL TÖLTÖTT TÉSZTA >>> 

 

Megjegyzés

Nagyon finom és kiadós étel. Köret nem szükséges hozzá, hiszen a tésztát tekinthetjük annak. Vendégvárónak is készíthetjük mini virsliből vagy a virsliket falatnyi darabokra vágva, és kisebb tekercseket készítve. - MME

Ezek is érdekelhetnek