A leveles tészta hozzávalóit, a lisztet, a hideg vajat, a tejfölt és a tojássárgáját alaposan összegyúrjuk. Az így kapott tésztát 2 részre vágjuk, és egyenként vékonyra kisodorjuk.
Ezután lekenjük az olvasztott zsírral, majd feltekerjük, mint a bejglit. Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük felhasználásig (legalább 1-2 órát pihenjen). Másnap is felhasználható.
A tésztába se só, se cukor nem kell. Bármely módon formázhatjuk, ízlés szerinti töltelékkel tölthető. Szép leveles, porhanyós a tészta.
El tudom képzelni a tésztát, például batyukat formázva, húsos vagy zöldséges töltelékkel megtöltve. Vagy őzgerincbe fektetve bármely töltelékkel megtöltve, sőt még rétesnek is. - ditti56
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!