Elkészítése: A langyos tejben cukorral felfuttatott élesztőhöz a lisztet, egy tojást, tejfölt, zsírt, fehérbort és sót adunk, melyből lágy rétestésztát gyúrunk. Amennyiben nem elég lágy, még bort adunk hozzá. Körülbelül 30 percet kelesztjük. Vékonyra nyújtjuk, rákenjük a darált tepertőt, meghintjük sóval és őrölt feketeborssal (ha bor mellé kínáljuk, alaposan borsozzuk meg!). Attól lesz szép leveles, hogy a keskenyebb végénél kezdve feltekerjük, mint a kalácsot, a két végét egymásra hajtjuk, megfordítjuk és pihentetjük legalább 20 percet. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük. Utoljára kb. két centiméter vastagra sodorjuk, a tetejét kockásra bevagdossuk. Kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk, majd tojássárgájával megkenjük. Villanysütőben 200 fokon kb. 25-30 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre