A munkalapon kiterített leveles tésztából kivágunk 8 db 7 x 7 cm-es négyzetet. Egymástól kellő távolságban sütőpapírral leterített tepsibe vagy sütőlemezre fektetjük, és az oldalukat megkenjük tejjel. A négyzetek köré kissé magasabb szegélyt nyomkodunk a maradék tésztából kivágott csíkokból, a közepüket pedig óvatosan megszurkáljuk villával.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Közben a töltelékhez a leforrázott paradicsomok héját lehúzzuk, majd húsukat a szárrész és a magos rész eltávolítása után apróra kockázzuk. A hagymát és a lila hagymát finomra vágjuk, a bazsalikomleveleket vékony csíkokra metéljük.
Az előkészített hozzávalókat tálban összeforgatjuk az avokádóolajjal, majd megsózzuk, megborsozzuk, és a párnákra töltjük. Az előmelegített sütőben sütjük kb. 15 percig vagy amíg a megemelkedett tészta aranybarna színt kap. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk.
Közben a megmosott és kicsumázott paprikát vékony csíkokra vágjuk, a tonhalat és az olajbogyót lecsepegtetjük. Végül elosztjuk őket a kihűlt párnákon, és tetszés szerint vízitormalevelekkel díszítjük.