Elkészítés: A leveles tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, kicsivel nagyobbra, mint egy 24 cm-es tortaforma.
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, belefektetjük a tésztalapot, kicsit lenyomkodjuk. A lekvárt kis edényben felforrósítjuk, és a tésztán egyenletesen elkenjük. Megszórjuk a mandulalapokkal.
A sütőt 170 C-fokra előmelegítjük.
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük, és a citromlével megcsepegtetjük, háztetőcserép-szerűen a tésztán elrendezzük. A vajat felolvasztjuk, a gyümölcsre locsoljuk.
A tésztát a sütőben 25-30 percig sütjük. A cukrot a fahéjjal összekeverjük, a süteményre szórjuk és hagyjuk kihűlni. Tálaláskor tejszínhabot kínálhatunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre