Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás-tejfölös mártogatós

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított póréhagymát és 3 szál újhagyma fehér részét vékonyan felszeleteljük. Az újhagyma zöldjét külön felkarikázzuk, a meghámozott fokhagymát finomra vágjuk. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk.
  2. A lábosban felhevített olajon a póréhagymát és az újhagyma fehér részét a fokhagymával és a citromhéjjal együtt pároljuk 3 percig. Hozzáadjuk az újhagyma zöldjét és a citromlé felét, majd néhány percig még főzzük. Ezután levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk 15 percig. Belekeverjük a tejfölt, a ricottát, valamint a maradék citromlét, és megsózzuk.
  3. A megmosott vagy meghámozott uborkát durvára reszeljük, besózzuk és állni hagyjuk 10 percig. Közben a lestyánt finomra aprítjuk, a maradék újhagymát vékonyra karikázzuk. A kinyomkodott uborkát összeforgatjuk a lestyánnal, az újhagymával és a tejfölös keverékkel, majd sóval ízesítjük. Rudakra vágott nyers zöldségekkel kínáljuk.

ZÖLDFŰSZERES-ASZALT PARADICSOMOS MÁRTOGATÓS>>> 

RÁNTOTT MOZZARELLARÚD PARADICSOMOS MÁRTOGATÓSSAL>>> 

A LEGFINOMABB MÁRTOGATÓS - AVOKÁDÓKRÉM LAKTÓZMENTESEN>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss