Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lépésről-lépésre: így készül a legfinomabb göngyölt csirkemell

default user icon
MME
Látványos fogással kápráztatnád el a vendégeket, mely után mind a tíz ujjukat megnyalják? A Gourmet Színházhajó szakácsa most fázisfotók segítségével mutatja be, hogyan készül egyszerűen a zöldcsirággal töltött csirkemellfilé bacon köntösben.

Hozzávalók:

1,5 kg csirkemell
0,5 kg szeletelt bacon
200 g zölcsirág
100 g bébirépa

A prádhoz (töltelékhez):

1,5 dl főzőtejszín
1 db tojás
1 csokor petrezselyem

bors
fokhagyma ízlés szerint

Elkészítése:

A csirkemellek szűz részét levágjuk és félretesszük. Az egészben maradt mellekből szeleteket vágunk, majd kiklopfoljuk.

Elkészítjük a prádot, melyhez a szűz részt ledaráljuk, hozzákeverjük a tojást, a tejszínt, a finomra vágott petrezselymet, majd a fűszerekkel ízesítjük.

A rolád/tekercs összeállítása:

Letekerünk a folpackból egy kb. fél méter hosszú darabot, és erre fedésben rátesszük a szeletelt bacont.

A bacon alsó és felső szélétől 1-1 cm távolságra résmentesen rakjuk a csirkemell szeleteket.

Ha ezzel elkészültünk, akkor a prád felét hosszában eloszlatjuk, aminek 2 oldalára zöldcsirágot helyezünk, majd középen elhelyezzük a megtisztított bébirépát egy sorban.

Majd a prád másik felével befedjük.

A rétes betekeréséhez hasonlóan a felgöngyöléséhez a fólia felső részét megfogjuk és szorosan ráhajtjuk, majd a fóliát vissza hajtjuk, és a másik oldalról is megismételjük ezt.

Ezután a folpackot levéve alufóliába tekerjük. Az így elkészített roládot tepsibe helyezzük.

1,5 dl vizet öntünk alá, majd a tepsit is lefedjük alufóliával és 180°C-ra előmelegített sütőben 1 óra 10 percig sütjük. Ha az idő letelt, levesszük a fóliát és kibontjuk. Minden csomagolás nélkül visszatesszük a sütőbe kb. 10-15 percre, amíg a bacon arany barnára sül.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss