Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lenmagos-sajtos keksz laktóz-, és gluténmentesen

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • 20 dkg zabpehelyliszt
  • 10 dkg hajdinaliszt
  • 12 dkg vaj (laktózmentes)
  • 1 ek lenmag
  • 5 dkg sajt (laktózmentes)
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek tejföl (laktózmentes)
  • 1 tk só

Elkészítés

 

  1. A liszteket kimérjük egy tálban, hozzáadjuk a sütőport, a sót, és egyenletesen elkeverjük őket. Ezután hozzáadjuk a lenmagot, és ezt is jól belekeverjük.
  2. A vajat kockákra vágjuk, éselmorzsoljuk a lisztes keverékben.
  3. Majd hozzáadjuk a tejfölt is, és addig gyúrjuk, amíg egyenletes tésztát kapunk.
  4. A tésztát 2 részre osztjuk, az egyik részét letakarva a tálban hagyjuk, a másikat kinyújtjuk.
  5. A nyújtásnál a legegyszerűbb, ha sütőpapírt teszünk a munkalapra majd a tészta tetejére is, és a 2 sütőlap között nyújtjuk ki kb. 4 - 5 mm vastagra.
  6. Mikor kinyújtottuk, a tetejéről levesszük a sütőpapírt, és megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Egy késsel vagy derelyevágóval felvágjuk négyzet vagy téglalap alakú darabokra.
  8. Mikor elkészültünk, a sütőpapírt a tésztával együtt a tepsibecsúsztassuk.
  9. A sütőt 180 fokra melegítjük, és a kekszeket kb. 15 - 20 percig sütjük, addig amíg a tetejükön a sajt aranyszínű lesz.

TOVÁBBI MENTES RECEPTEK A MENNYEIMENTESEN! 

MENTES PERCEK MARESSZAL - HAMIS LASAGNE ÉDESBURGONYÁBÓL 

Megjegyzés

Mennyiség: 2 nagyobb tepsi

- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss