Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lenmagos-sajtos keksz laktóz-, és gluténmentesen

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszteket kimérjük egy tálban, hozzáadjuk a sütőport, a sót, és egyenletesen elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a lenmagot, és ezt is jól belekeverjük.
  2. A vajat kockákra vágjuk, és elmorzsoljuk a lisztes keverékben.
  3. Majd hozzáadjuk a tejfölt is, és addig gyúrjuk, amíg egyenletes tésztát kapunk.
  4. A tésztát 2 részre osztjuk, az egyik részét letakarva a tálban hagyjuk, a másikat kinyújtjuk.
  5. A nyújtásnál a legegyszerűbb, ha sütőpapírt teszünk a munkalapra, majd a tészta tetejére is, és a 2 sütőlap között nyújtjuk ki kb. 4-5 mm vastagra.
  6. Mikor kinyújtottuk, a tetejéről levesszük a sütőpapírt, és megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Egy késsel vagy derelyevágóval felvágjuk négyzet vagy téglalap alakú darabokra.
  8. Amikor elkészültünk, a sütőpapírt a tésztával együtt a tepsibe csúsztatjuk.
  9. 180 fokra előmelegített tepsiben  kb. 15-20 percig sütjük, addig amíg a kekszek tetején a sajt aranyszínű lesz.

Nézd meg videón, hogyan készül a glutén- és laktózmentes sajtos lenmagos keksz


TOVÁBBI MENTES RECEPTEK A MENNYEIMENTESEN! 

MENTES PERCEK MARESSZAL - HAMIS LASAGNE ÉDESBURGONYÁBÓL 

Megjegyzés

Mennyiség: 2 nagyobb tepsi. A recept glutén-, laktóz, tojás- és cukormentes.

- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss