A tejet felmelegítjük, majd a cukorral elkeverve felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet egy tálba kimérjük, és hozzáadjuk a joghurtot, egy pici sót, a tojást és az olajat, azután a felfutott élesztős tejet is, és összegyúrjuk. A ragadós tésztát fél órán át meleg helyen kelesztjük.
A darált húst összekeverjük a nagyon apróra vágott hagymával, a tojással, a mustárral, a ketchuppal és egy kevés zsemlemorzsával. A sót és a borsot csak lassan keverjük hozzá, nehogy összeálljon. Ezután hűtőben 30-45 percig hagyjuk összeérni az ízeket.
Szilikon vagy fém muffinsütő formát kivajazunk, és másfél evőkanál húsmasszát kanalazunk minden formába úgy, hogy lenyomkodjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 20-30 percig sütjük.
Ha elkészültünk, a muffinsütő formát újra kivajazzuk, és pici golyókat szaggatunk bele a tésztából, aminek a tetejét a tojássárgájával megkenjük és pici lenmaggal megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt barnára sütjük.
Ha minden kihűlt, kettévágjuk a zsemléket. A zsemlék alsó felét majonézzel, a felsőt ketchuppal kenjük. Ízlés szerint salátalevéllel, sajttal, vékonyra vágott paradicsommal, uborkával, hagymával töltjük, majd egy kis fanyárssal átszúrjuk.