Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lengyel süti Márton-napra (Rogal więtomarciński)

5/5
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt tejben felfuttatjuk. A tojást a cukorral kikeverjük, fokozatosan hozzáadjuk a vajat, majd az átszitált lisztet, a tejet, az élesztőt. Ezután letakarva, meleg helyen hagyjuk kelni.

A diót, a mogyorót és a mákot ledaráljuk, megpörköljük, majd cukorral, tejszínnel elkeverjük, hogy sűrű masszát kapjunk.

A megnőtt tésztát kinyújtjuk, négyzeteket vágunk belőle, megtöltjük a masszával, majd félholdakat formázunk belőlük. Pici tejjel elkevert tojással lekebjük. Ezután még kelesztjük őket tovább.

Ha megnőttek, 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Még melegen megkenjük porcukorból és citromléből kikevert cukormázzal.

Megjegyzés

Poznań városában többszáz éves hagyománya van ennek a finom ünnepi kiflinek. - Rommie

Ezek is érdekelhetnek

Friss

X

Nem ez a legjobb Lengyel süti Márton-napra (Rogal więtomarciński) recept?