hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lengyel süti Márton-napra (Rogal więtomarciński)

5/5
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3,5 bögre liszt
  • 3 kanál cukor
  • egy csipet só
  • 1 bögre tej
  • 25 dkg vaj
  • 1 evőkanál szárított élesztő
  • 3 tojás
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg (fehér) mák
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg mogyoró
  • 3 evőkanál tejszín
  • fél bögre porcukor
  • aszalt gyümölcsök (mazsola, datolya...)
  • A megkenéshez:
  • 1 tojás
  • tej
  • A mázhoz:
  • citromlé
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt tejben felfuttatjuk. A tojást a cukorral kikeverjük, fokozatosan hozzáadjuk a vajat, majd az átszitált lisztet, a tejet, az élesztőt. Ezután letakarva, meleg helyen hagyjuk kelni.

A diót, a mogyorót és a mákot ledaráljuk, megpörköljük, majd cukorral, tejszínnel elkeverjük, hogy sűrű masszát kapjunk.

A megnőtt tésztát kinyújtjuk, négyzeteket vágunk belőle, megtöltjük a masszával, majd félholdakat formázunk belőlük. Pici tejjel elkevert tojással lekebjük. Ezután még kelesztjük őket tovább.

Ha megnőttek, 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Még melegen megkenjük porcukorból és citromléből kikevert cukormázzal.

Megjegyzés

Poznań városában többszáz éves hagyománya van ennek a finom ünnepi kiflinek. - Rommie

Ezek is érdekelhetnek

Friss