Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lengyel sós palacsintatorta

MME MME
120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A réteslisztből a tojással, a sóval, kevés tejjel és szódavízzel palacsintatésztát keverünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Legalább 1 óráig langyos helyen állni hagyjuk. Olajozott palacsintasütőben 7, a szokásosnál kissé vastagabb palacsintát sütünk belőle.

Közben kiolvasztjuk az apróra vágott füstölt szalonnát, megpároljuk rajta a jól kinyomkodott savanyú káposztát, és megszórjuk a fűszerpaprikával. Először a saját levében, majd nagyon kevés vizet öntve alá puhára pároljuk.

Ugyanekkor a sertéspörköltet (lehet maradék is) a levével együtt 1 dl tejföllel simára keverünk.

Az első palacsintát tűzálló tálba fektetjük, rásimítjuk a káposzta felét, erre a második palacsintát borítjuk. Rákenjük a pörkölt felét, erre újra palacsinta kerül, majd megszórjuk 5 dkg összemorzsolt juhtúróval. Ráfektetjük a negyedik palacsintát, erre terítjük a megmaradt káposztát, majd ismét palacsinta következik, a pörkölt másik felével bekenve. Ezután ismét palacsintát teszünk rá, rámorzsolunk még 5 dkg juhtúrót, és a hetedik palacsintával befedjük, végül az egészet 2 dl tejföllel öntjük le.

Forró sütőben átsütjük, majd cikkekre vágva tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss