Elkészítés: A réteslisztből a tojással, a sóval, kevés tejjel és szódavízzel palacsintatésztát keverünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Legalább 1 óráig langyos helyen állni hagyjuk. Olajozott palacsintasütőben 7, a szokásosnál kissé vastagabb palacsintát sütünk belőle.
Közben kiolvasztjuk az apróra vágott füstölt szalonnát, megpároljuk rajta a jól kinyomkodott savanyú káposztát, és megszórjuk a fűszerpaprikával. Először a saját levében, majd nagyon kevés vizet öntve alá puhára pároljuk.
Ugyanekkor a sertéspörköltet (lehet maradék is) a levével együtt 1 dl tejföllel simára keverünk.
Az első palacsintát tűzálló tálba fektetjük, rásimítjuk a káposzta felét, erre a második palacsintát borítjuk. Rákenjük a pörkölt felét, erre újra palacsinta kerül, majd megszórjuk 5 dkg összemorzsolt juhtúróval. Ráfektetjük a negyedik palacsintát, erre terítjük a megmaradt káposztát, majd ismét palacsinta következik, a pörkölt másik felével bekenve. Ezután ismét palacsintát teszünk rá, rámorzsolunk még 5 dkg juhtúrót, és a hetedik palacsintával befedjük, végül az egészet 2 dl tejföllel öntjük le.
Forró sütőben átsütjük, majd cikkekre vágva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre