Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lengyel gulyás

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Kevés olajat felforrósítunk, belekarikázunk 1 fej vöröshagymát, megdinszteljük. Beledobjuk a babérlevelet, a szegfűborsot és az apróra vágott fokhagymát. Az apró kockára vágott húst ezután hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés vízzel felengedjük. Mikor a hús megfőtt, 1 evőkanál liszttel és 1 pohár vízzel habarást készítünk (tehetünk hozzá tejfölt is, hiszen sokkal finomabb úgy az íze). Jól összeforraljuk. Köretnek tésztát főzünk, vagy párolt rizst készítünk.

Megjegyzés

Lengyelországban ettünk ilyet édesanyámmal, és azóta is nagy kedvencünk. Remélem, másnak is ízleni fog. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss