Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lencsetál

MME MME
4.3/5
15 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A szalonnát apró csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A zellerszárat megmossuk, leveleit leszedjük, félretesszük, a szárat vékony karikákra vágjuk.
Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk egy lábosban, és megpirítjuk benne a szalonnát. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát és a zellert. Rövid ideig együtt pároljuk, majd majoránnával ízesítjük. A lencsét leöblítjük, a babérlevéllel és a húslevessel együtt a hagymára öntjük. Együtt kb. 40 percig főzzük. A főzési idő letelte előtt kb. 10 perccel beleszórjuk a tésztát, és hagyjuk megpuhulni. Végül sóval, borssal ízesítjük. Tálalás előtt apróra vágjuk a zellerzöldet, az ételre szórjuk, megcsepegtetjük kevés olívaolajjal, és tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 2288 kJ/546 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss