Elkészítés: Tedd fel főni a lencsét és a rizst. A lencsét érdemes előtte néhány óráig áztatni, hogy hamarabb kész legyen.
Közben készítsd el az öntetet: Az olajba keverd bele a szójaszószt és a citromlevet, majd a szárított fűszereket. Utána reszeld bele a fokhagymát, és tégy bele egy pici borsot vagy borsikafüvet.
A rizst és a lencsét közvetlenül a főzés után keverd össze (hogy az ízek jól összeérjenek) egy salátástálban a következő módon: a rizsre öntsd rá az öntetet, az apróra összevágott petrezselymet és lilahagymát. Ezután keverd össze alaposan, majd óvatosan forgasd bele a lencsét, hogy az ne törjön szét, mert akkor nem lesz gusztusos.
Úgy lesz finom, ha 20-30 percig áll. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre