Elkészítés: A lencsét sós vízben al dentére főzzük kb. 20-25 perc alatt. Leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
A hagymát kevés olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a szárított fűszereket. Ha már illatoznak, hozzákeverjük a megfőtt lencsét, a friss zöldfűszereket, a reszelt citromhéjat, és belemorzsoljuk a fetát. Alaposan összeforgatjuk.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A réteslapokat olvasztott vajjal kenjük meg, és hosszanti irányban 4 részre vágjuk. 1-1 teáskanál lencsés tölteléket teszünk a csíkok végére, és a sarkait felhajtva, majd forgatva 3szög alakig végighajtjuk a tésztát.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a böreket, tetejét olvasztott vajjal megkenjük. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Harissával vagy chiliszósszal elkevert joghurtot kínálunk hozzá mártogatósként.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre