Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lencsés börek

MME MME
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lencsét sós vízben al dentére főzzük kb. 20-25 perc alatt. Leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.

A hagymát kevés olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a szárított fűszereket. Ha már illatoznak, hozzákeverjük a megfőtt lencsét, a friss zöldfűszereket, a reszelt citromhéjat, és belemorzsoljuk a fetát. Alaposan összeforgatjuk.

A sütőt 190 fokra előmelegítjük.

A réteslapokat olvasztott vajjal kenjük meg, és hosszanti irányban 4 részre vágjuk. 1-1 teáskanál lencsés tölteléket teszünk a csíkok végére, és a sarkait felhajtva, majd forgatva 3szög alakig végighajtjuk a tésztát.

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a böreket, tetejét olvasztott vajjal megkenjük. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Harissával vagy chiliszósszal elkevert joghurtot kínálunk hozzá mártogatósként.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss